Kursus

FNOS har en række mindre kursusforløb, som du kan tilmelde dig, hvis du tænker, det er noget for dig. Tilbuddet kræver minimum 5 deltagere af hensyn til gruppedynamikken, og er derfor ikke et fast tilbud, da det er afhængigt af efterspørgselen.

Der er løbende indtag af kursister.

Hvis du tænker, at et af nedenstående kursus er noget for dig, skal du kontakte din sagsbehandler, og I tager sammen stilling til, om du skal tilmeldes.

Er du borger i Allerød kommune og allerede tilknyttet FNOS, er det gratis at deltage.

For yderligere information og evt. tilmelding og opstartsdato, kontakt underviser og specialkonsulent Alice Raasdal på telefon 40 81 5079.

Følgende kurser er i forlængelse af hinanden, og derfor alle lagt om torsdagen i samme tidsrum.

Konflikthåndtering.

Kurset har en varighed af 6 uger, og afholdes om torsdagen i tidsrummet kl. 16 til 17.30 på adressen Gydevang 2B, 3450 Allerød.

Du vil få udleveret kursus materiale og en konfliktdagbog.

Kurset giver mulighed for at lære om egne og andres konflikter, og hvordan de kan håndteres på en konstruktiv måde. Vi tager udgangspunkt i konflikter, som den enkelte kursist selv har oplevet eller står med lige nu.

Kommunikation er et vigtigt element i at kunne håndterer konflikter. På kursuset gennemgår vi følgende:

• Giraf og ulvesprog
  • Kommunikations øvelser
  • Hvilke følelser har jeg
  • Hvad kan jeg gøre, når mine følelser ” løber af med mig”
  • Hvad består en konflikt af
  • Konflikttrappen
  • Konfliktdagbog

Psykoedukation (handicapforståelse) omkring angst.

Kursuset har en varighed af 2 dage og afholdes om torsdagen i tidsrummet kl. 16 til 17.30.

På kursuset gennemgås begrebet angst, og hvad angst egentligt består af.

Det giver den enkelte kursist mulighed for at kunne forstå sine egne symptomer. Derefter gennemgår vi konkrete metoder til, hvordan man kan udfordre sin angst og dermed få et mere frit liv. Vi tager udgangspunkt i den kognitive metode.

På kursuset gennemgår vi følgende elementer:

• Hvad er angst
  • Hvordan håndterer jeg det
  • Hvordan skal jeg leve med min angst
  • Hvordan tænker jeg om mine symptomer
  • Kognitiv træning
  • Medicin

Psykoedukation (handicapforståelse) omkring depression.

Kursuset har en varighed af 2 dage, og afholdes om torsdagen i tidsrummet kl. 16 til 17.30.

På kursuset gennemgår vi, hvad en depression er, og hvilke symptomer der kan opstå i forbindelse med en depression.

Gennemgangen vil kunne give dig mulighed for at forstå egne symptomer. Det vil øge opmærksomheden på dine egne ressourcer, og hvad du selv kan få indflydelse på. Vi tager udgangspunkt i kognitiv træning i form af skemaer og du finder ud af, hvilke områder du selv kan være med til at ændre.

På kursuset gennemgår vi følgende elementer:

• Hvad er en depression
  • Hvad kan jeg selv gøre
  • Hvad tænker jeg om mine symptomer
  • Kognitiv træning
  • Medicin